keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : dinsdag 7 maart 2017 : Er werd een UFO gesignaliseerd in Mol

Gisteren werd op ufomeldpunt.be melding gemaakt van een UFO die vorige week in Mol werd gesignaleerd. Meteen dacht ik: 'Dat moet Leon geweest zijn! Hij heeft van het winderige weer gebruik gemaakt om zijn nieuwe aanwinst bij de buren te gaan uittesten.'.

Voor de mensen die me niet onmiddellijk begrijpen leg ik het even uit. Leon is in Engeland zijn droombootje gaan halen: een Devoti D-One. Het zou best wel eens kunnen dat het de eerste D-One in België is, en dat het daarom als Unidentified Flying Object werd geklasseerd. Maar hoewel de vleugels van zijn bootje doen denken aan de vleugels van een Concorde, zou het bootje toch geneigd zijn om het wateroppervlak niet volledig los te laten. Maar het kon Leon niet geweest zijn want hij vertoefde in het buitenland!

Zoekend naar een mogelijke verklaring voor het artikel dat ik op het internet gevonden had, vond ik een andere verklaring voor UFO: Unidentified Floating Object. In januari vond men een mijn uit de tweede wereldoorlog, drijvend tussen de windmolens voor de kust van Duitsland. Als dat ontploft zou zijn in het 252-megawatt-windmolenpark, dan had dat mogelijk voor een onverklaarbare lichtflits gezorgd. Maar of dat in Mol zou kunnen waargenomen worden?

Dus ging ik op zoek naar een andere verklaring... en wat ik vond was ongezien! Ik werd met verstomming geslagen. Het bracht me, mentaal, op ongekende hoogte en ik wenste me dat het mij op een dag ook fysiek de hoogte zou inbrengen. Dit totaal nieuwe concept van hydrofoilend zeilen met de naam UFO van Unidentified Foiling Object van Dave Clarks is vorige maand in productie gegaan. Hij hoopt er dit jaar tussen de 100 en de 150 te kunnen bouwen. De romp is te vergelijken met een kleine catamaran maar dan volledig gebouwd in glasvezel en versterkt met carbon (verkrijgbaar in zwart of wit). Het lijkt nog het meest op de Vortex. Het gewicht van de romp bedraagt 31,5 kg en kan gemakkelijk bovenop de auto worden vervoerd. De romp is zo gebouwd dat er vanaf ondiep water kan gestart worden en dat het na het foilen zo zacht mogelijk opnieuw op het water land. En mocht de landing dan toch iets minder zacht zijn, dan is er nog steeds het met EVA-rubber (verkrijgbaar in neon-groen, zwart of wit) bedekte dek, dat van alle mogelijke beslag werd onthouden zodat het zeer moeilijk wordt om je te bezeren. Zeer kenmerkend is het enkele T-zwaard dat vóór de mast zit. Het tuig lijkt nog het meest op dat van een windsurfplank. De mast is 3-delig en, net zoals de dubbele giek, vervaardigd uit carbon. Het doorgelat zeil wordt gemaakt uit doorzichtige Mylar en afgewerkt met neon-groen zeildoek door North Sails.

Vooraan op de romp zit een staf die de horizontale vleugels van het zwaard aansturen. Door de lengte van de staf te veranderen, bepaal je de maximale hoogte dat je boven het water kan vliegen, wat handig kan zijn om te leren foilen. De vleugels van het roer zijn niet te bedienen maar ze kunnen wel, net zoals de vleugels van het zwaard, getrimd worden, door de hoek anders in te stellen, afhankelijk van de windcondities. Foilen zou al kunnen vanaf een goeie 3 Beaufort.

Deze UFO kan de jouwe zijn voor $ 7.600 als je hem bij de bootbouwer (www.zimsailing.com) in Warren in de Verenigde Staten gaat ophalen.

Op Youtube kan je de UFO al zien vliegen: https://www.youtube.com/watch?v=hNyzX80Kqdk. Het kan bijna niet anders, dan dat er op een keer, ook in Turnhout, een UFO zal gespot worden!