Veerse Meer 2008

Zondag 24 augustus,

Rond 8 uur vertrokken we met de auto richting Veerse Meer. Toen we tegen 9u30 arriveerden was het nog bijzonder rustig; zo rustig zelfs dat we ons na een tijdje afvroegen of er nog wel iemand zou komen. Was het weer zo slecht geweest de voorbije dagen?

We besloten dan maar om alvast op te tuigen. Net toen we op het punt stonden om te vertrekken kwamen er dan toch nog een paar bekenden aangereden met hun boten. Oef, dus toch nog!

Aangezien het nogal weinig wind was stond men nog een beetje te twijfelen of het nu wel de moeite zou lonen om de boten op te tuigen. Om te bewijzen dat er wel degelijk genoeg wind was besloten we alvast een proefvaart te doen; en zie, het werkte. Tegen 12 u was iedereen klaar om te vertrekken. Ons doel voor vandaag werd bepaald door de kleinsten onder ons, en was het snoepwinkeltje in Veere.
Met de wind in de rug waren we in een oogwenk in Veere. Na een picnic en een bezoek aan het snoepwinkeltje, dat overigens niet onopgemerkt voorbij ging, aangezien we in volle zeiltenue (inclusief zwemvest, zeilpak en zeillaarsjes) door Veere moesten, verrokken we terug richting Badhotel.

Ondertussen was de wind al een stuk toegenomen, en tegen de tijd dat we aan het badhotel arriveerden konden we al vol in de trapeze gaan.
Zo'n goed zeilweer konden we natuurlijk niet aan onze neus laten voorbijgaan; hiervoor waren we immers naar het Veerse Meer gekomen! We zijn dus nog wat rakjes gaan trekken. Halve wind kan een boot best hard, maar hoe hard? Hoe hoog kan de boeg uit het water komen? Hoe laag kan je in trapeze staan? We hadden ruimschoots de tijd om dit allemaal uit te proberen.

Hoewel we die surfplanken toch net niet konden bijhouden.

Uw zeilende reporter,
Elger

Foto's

Bekijk de Slideshow!