BBQ + Match Race 2007

Zondag 1 juli,
wat aangekondigd was als een grijze en regenachtige dag blijkt uiteindelijk een dag zonder regen maar met zon en wind te worden. Ideaal zeilweer: een pittige zuidwester, geregeld gekruid met een extra vlaagje.

Terwijl de jeugd in optimist zijn training krijgt, worden er, onder streng toezicht van Ludo, twee clubboten opgetuigd. De nummers 3 en 4 worden zo gelijk mogelijk getuigd en getrimd, zijstag bij boot 3 meer speling dan bij boot 4? Aanpassen! Rode schoot als grootschoot bij boot 4, blauwe als fokkeschoot? Dan ook zo bij boot 3! en zo voort en zo verder. Het resulteert uiteindelijk in twee gelijkwaardige bootjes waar we de ganse namiddag mee kunnen matchracen.

Elger stippelde voor ons een namiddag “america’s cuppen” uit, boot tegen boot in een upwind-downwindparcours. 7 ploegen waren ingeschreven en zelfs met een ultra kort parcours nam het toch meer dan 4 uur in beslag om iedereen tegen iedereen te laten uitkomen. Winnaar van elke wedstrijd kreeg twee punten en na alle races was, mits luttel telwerk, de winnaar snel bekend.

Het bleek een spannende namiddag te worden: Tilly die al haar gewicht in de schaal moest werpen om een uit het roer lopend bootje toch recht te houden, Paul die enkele meters voorsprong gaf aan de start om zo des te overtuigender te winnen, de Proosten die de startlijn adequaat afdekten maar toen zelf in de problemen kwamen, Leen die even liet zien hoe je ook wedstrijdjes kon winnen, Leon die besloot solo te gaan, Elger die eerst een wedstrijd floot dan in een zeilboot stapte (en kwam, zag en overwon) en daarna terug een wedstrijd floot, ….

En ondertussen bracht onze watertaxi klokvast groepen zeilers van en naar de startlijn om zo tijd uit te sparen.

Aan de kant had men niet stil gezeten, tafels waren klaar gezet, bloempjes illegaal het domein binnengesmokkeld en Idagewijs geschikt in tafelstukjes, een gigantisch koud buffet op twee lange schragentafels uitgestald, een hellevuur gestookt in de club-BBQ’s, kortom alles stond klaar om de dag af te sluiten met een eetfestijn.
En wonder boven wonder, we hielden het droog tot na het eten.

Rest ons nog een dankwoord uit te spreken aan:
Ida voor de tafelversiering, Jos en Andre en Paul voor het bakken en braden, Elger voor de wedstrijdorganisatie, alle slaatjesmakers voor het maken van slaatjes, de varkens en de kippen voor het smakelijke vlees, iedereen die meehielp maar nog niet apart vernoemd werd voor de nog niet vernoemde hulp en alle aanwezigen omdat ze zo goed waren om te komen eten.

Tot volgend jaar?

Foto's
taxi ! onze keurmeester de fluiters ook de onderkant werd gekontroleerd betrapt, slechts 2 man en zonder motor aub tot hier kwamen de vlammen in '40
en als ge hier duwt ... weerzien na de wedstrijd leon gaat solo voor het braden even invetten het buffet BBQ
verkoeling lekker eten lekker eten goei weer de winnaar tijdens de dopingscontrole het uitzetten van de brulkikker

Bekijk de Slideshow!


Uitslag Optimist

In de voormiddag konden kinderen met de Optimisten deelnemen. Omdat we niet alle combinaties konden afwerken is een klassement opgemaakt op basis van het aantal gewonnen wedstrijden ten opzichte van het aantal gevaren wedstrijden.

Plaats Naam win/wed Punten
1 Matthias Michielsens 4/4 1
2 Charlotte Proost 2/3 0,666
3 Carl Proost 1/2 0,5
4 Sarah Proost 1/4 0,25
4 Wim Proost 1/4 0,25
6 Laurens Michielsens 0/2 0

Uitslag 420

In de namiddag was het de beurt aan de volwassenen. 7 teams hadden zich ingeschreven, er werden 21 wedstrijden gezeild.

Plaats Naam Punten
1 Elger Allard + Jean-Claude Allard 12
2 Paul Van Emmerick + Walter Roefs 10
3 Jan Proost + Michel Verheyen 8
4 Hilde Wouters + Tilly Wouters 4
4 Herman Van Deun + Leen Geerts 4
4 André Geerts + Tinne Geerts + Leen Geerts 4
7 Koen Proost + Bart Proost 0